Skygger

Hvad betyder Skygger, hvordan opstår de ???

 

 

Der er så meget i medierne omkring skygger. Men hvad betyder det egentlig ??

Skygger er alle de forskellige personligheder du er, eller som du undertrykker. Skygger opstår i barndommen. De mennesker du er omgivet af i barndommen er med til at skabe dine mørke og lyse skygger.

Det værste vi mennesker kan blive udsat for, er at blive lukket ude af fællesskabet, og i barndommen lærer du at finde din plads i fællesskabet. Dette betyder også at der er nogle dele af dig selv der bliver gemt væk. De gemte dele bliver til dine skygger.

Menneskets hjerne er sådan indrettet, at vi hellere indordner os under flertallet end vi bliver ekskluderet af gruppen. Denne mentalitet stammer helt fra ur tiden, hvor ekskludering betød den vise død.

Der er en grund til at vi gør og er som vi er. De fleste grunde ligger tilbage i barndommen, men man kan samle skygger op hele sit liv. Dog har mange af de nye skygger du danner som voksen, dybe rødder i barndommens afvisninger og søgen efter kærlighed. Så det lærte fra barndommen vil danne toner i de skygger, du udvikler som voksen. Det er også derfor vi har forskellige skygger, grundet alle familier har hvert deres egen holdninger og handlemønstre, lært af deres familie. Den uendelige ring, eller sociale ring.

Skyggerne opstår når de mennesker, som er os nærmest ( forældre, bedsteforældre, klasselære, bedstevennen etc), har en kraftig holdning til, hvordan vi er.

Derfor er det vigtigt at man finder ud af, hvor de stammer fra, og slutter fred med sine skygger.

Mange overvægtige har et anstrengt forhold til mad. Men ved at dykke ned i ens barndom/ungdom, kan man som oftest finde de skygger, der har lagt grundlaget for deres overspisning.

De er IKKE fordi de er dovne….

Skyggearbejde er også en måde:

  • at slutte fred med ens liv.
  • At blive mere tilfreds med tilværelsen.
  • At få et positiv syn på livet.

Det er hårdt psykisk at arbejde med sine skygger, men jeg garantere at det er det hel værd.

Du kommer ud på den anden side, både stærkere, men også mere livsglad.

Se mere herunder:

Priser

Jeg ønsker dig en skøn dag.

Med kærlig hilsen
Sundheds – skygge – og livsdesign coach
Pia Engdal
Post@piaengdal.dk
Mobil :40 83 53 53

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *