Salat med kyllingkugler

Lækker mættenede salat til frokost eller til aftensmad. Du kan evt spise  nedenstående kyllingekugler eller kyllingefrikadeller, eller kyllingebryst til.

  • 4 skiver kalkunbacon
  • 100 g grønne friske asparges, knæk nederste tørre stykke af
  • 100 g kogte nye kartofler, halveret
  • 125 g grøn salat, fx feldsalat eller babysalat miks, skyllet
  • 100 g grønne friske bønner, dampede (ellers brug de frosne)
  • 1 lille rødløg skåret i tynde ringe eller i små tern
  • 3 spsk. finthakket purløg
  • Flagesalt og friskkværnet peber

Fordel salat på et stort fad hvis salaten skal serveres som tilbehør, sammen med rødløg i skiver, dampede bønner, halve kartofler, asparges, og bacon

Dressing

  • 1 tsk dijon
  • 1 tsk agave sirup eller flydende honning
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk æbleeddike
  • 4 spsk mayonaise, fx hellmans

Dressing
Rør eller ryst eddike, dijon, honning og olie sammen til det er helt ensartet i konsistensen. Rør til sidst mayonnaise i og smag til med salt og peber.

Bacon kyllingekugler

Skær den aller yderste “top” og “bund” af løgene. Halvér løgene, og pil dem.

Tag de de to yderste lag/skaller fra hver løg-halvdel, og læg dem til side.

Hak resten af løget fint, og bland det sammen med hakket kyllingefars, rasp, salt, peber og paprika.

Form farsen til kugler, og kom “løg-skaller” om hver kugle. Vikl 2 skiver bacon om hver kugle.

Smør et ildfast fad med lidt olie, og kom baconbomberne i fad. Bag dem i ovnen ved 200 graders varmluft i ca. 40 minutter.

 

Du kan også komme andre krydderier i, for at variere smagene. Kyllingefars er lidt flad i smagen, så husk at komme dem i.

Evt chili, barbecuedressing, hvidløg, pizzakrydderier etc