Lækker mættenede salat til frokost eller til aftensmad. Du kan evt spise nedenstående kyllingekugler eller kyllingefrikadeller, eller kyllingebryst til.
- 4 skiver kalkunbacon
- 100 g grønne friske asparges, knæk nederste tørre stykke af
- 100 g kogte nye kartofler, halveret
- 125 g grøn salat, fx feldsalat eller babysalat miks, skyllet
- 100 g grønne friske bønner, dampede (ellers brug de frosne)
- 1 lille rødløg skåret i tynde ringe eller i små tern
- 3 spsk. finthakket purløg
- Flagesalt og friskkværnet peber
Fordel salat på et stort fad hvis salaten skal serveres som tilbehør, sammen med rødløg i skiver, dampede bønner, halve kartofler, asparges, og bacon
Dressing
- 1 tsk dijon
- 1 tsk agave sirup eller flydende honning
- 1 tsk olivenolie
- 1 tsk æbleeddike
- 4 spsk mayonaise, fx hellmans
Dressing
Rør eller ryst eddike, dijon, honning og olie sammen til det er helt ensartet i konsistensen. Rør til sidst mayonnaise i og smag til med salt og peber.
Bacon kyllingekugler
- 2 -3 store rødløg
- ca. 250 g hakket kyllingefars
- 4 spsk rasp
- salt og peberpeber
- paprika
- 8 skiver bacon
- Lidt olie til at smøre fadet
Skær den aller yderste “top” og “bund” af løgene. Halvér løgene, og pil dem.
Tag de de to yderste lag/skaller fra hver løg-halvdel, og læg dem til side.
Hak resten af løget fint, og bland det sammen med hakket kyllingefars, rasp, salt, peber og paprika.
Form farsen til kugler, og kom “løg-skaller” om hver kugle. Vikl 2 skiver bacon om hver kugle.
Smør et ildfast fad med lidt olie, og kom baconbomberne i fad. Bag dem i ovnen ved 200 graders varmluft i ca. 40 minutter.
Du kan også komme andre krydderier i, for at variere smagene. Kyllingefars er lidt flad i smagen, så husk at komme dem i.
Evt chili, barbecuedressing, hvidløg, pizzakrydderier etc