Lykken er af Mette Odderskov – Boganmeldelse

Boganmeldelse:

Lykken er af Mette Odderskov.

Jeg har haft en rigtig travl uge med arbejde, kunder, og med almindelige hverdagsting. Kender i det, man føler at ugen er suset forbi. Men man kan ikke rigtig sætte ord på, hvad man har lavet.. Tiden er bare gået, og med et er det fredag igen, igen. Tankevækkende. Jeg har hygget  med min mindste med spil, småkager, og varm kakao ( den mørke tid, sniger sig ind på os, skøøønt). Det er noget hun kan lide, især hvis hun vinder i UNO. Der minder hun om sin far….

Andre hyggestunder er læsepauserne, som vi alle er glade for herhjemme – og på det seneste har jeg læst en bog af Mette Odderskov, som jeg vil dele med jer i dag.

Bogen, Lykken er.. Er en fortolkning af lykken, set fra danskere i alle aldre. Bogen samler på rørende beskrivelser, rigtig smukke billeder og vidunderlige Lykken er.. citater fra flere hundrede danskere om deres bud på lykken. Bogen er inddelt i de forskellige alderstrin, og med en kort beskrivelse/fakta om alderstrinene. Fx står der i mit årti : “Der er ingen tvivl om, dette årti sparker til vores fælles forståelse af vores forskelligheder, og at det bl.a. er gennem accept af disse forskelligheder, at vi ordentligt kan forenes og finde lykkestunder sammen.”

Lykke er defineret som fyldig eller rig tilstand, en tilværelse, der lykkes og er præget af tilfredshed og glæde. Et lykkeligt liv er et godt liv, ofte anset for det højeste gode. Lykke er svær at definere, da det som man kan læse, udfra Mette Odderskovs bog, er meget forskelligt fra menneske til menneske, og i hvilken aldersgruppe personene er. Fra det lille barns lykke, til det voksnes. Så forskellige. Men lige hjertelige.

I dagens Danmark, hvor alting skal være så perfekt, og vi skal vise hvor lykkelige vi er på Facebook, Instragram etc. Er det dejligt at læse fortællinger fra bla. Ella Søndergaard, der fortæller om fortiden lykkelige erindringer. Dengang skulle man ikke uploade ens lykke. Der er kun erindringen til at huske det, og ved at, (tror jeg) at de ikke jagtede det perfekte lykkelige billede, var de mere tilstede i nuet, og dermed også mere lykkelige for de små øjeblikke.

Det som er så fantastisk ved denne bog er, at man tænker. Nåe ja det er da også lykken. Lykken er også de små ting i livet, det at leve i nuet. Barnet der siger: “Lykken er at ligge mellem mor og far en rolig morgenstund”. Så meget kærlighed. Der er stor lykke og lille lykke. Men det er op til den enkelte om man vil være lidt lykkelig, eller meget. Som man bliver hvis man forholder sig til bogen. Hvor man bliver opmærksom på, at næsten alt er lykke, og du definere selv, hvordan din lykke er.

Det er en fantastisk bog om lykken, set fra alle alderstrin. Bogen har givet mig mere tankestof til at være mere opmærksom på at de små ting i livet også er lykke.

Bogen kan desuden bruges som en opslagsbog/positiv pust, hvis man har en rigtig træls dag, slå op i citaterne, og straks er man i bedre humør. Især citaterne fra børnene, varmer mit hjerte. Så små dejlige glæder.

Hvad er lykken for dig??

 

Lykken er at læse en god bog, med en kop ny brygget kaffe.

 

 

 

Varm anbefaling til vinterens læsestunder eller som en julegave.

Mette Odderskov

Kære Pia
Tusind tak for din utrolig flotte anmeldelse. Hvor blev jeg glad og overrasket. Rigtig god weekend og endnu engang tak for at du sender mig på weekend med et stort smil.
De allerbedste hilsner Mette

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *