Linsesuppe

Linsesuppe

2 personer

  • 1 1/2 dl grønne linser
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk ekstra jomfrue olivenolie
  • 1/2 tsk karry
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • saft fra 1 lime
  • 2 pastinakker
  • 1 stor tomat
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl fløde 38%

Topping

  • Bredbladet persille
  • 4 skiver kalkunbacon
  • Lidt grovhakket cashewnødder

Linserne kommes i en gryde med vand og koges i ca 15-20 minutter.

Hak hvidløg og løg, og svits dem i en gryde i et par minutter. Tilsæt krydderierne, friskrevet ingefær og saft fra lime.

Skræl pastinakkerne, og skær dem i tern, kom dem op i gryden, sammen med tomaten, deerr ligeledes skæres i tern.

Lad retten simre under låg i ca 15 min. Tilsæt evt lidt vand.

Hæld linserne i suppen sammen med 2 dl vand. Giv det et opkog og blend det med en stavblender.

Smag det til med salt og friskkværnet peber.

Server suppen med bredbladet persille, kalkunbacon og grovhakket cashewnødder..