Laks med dildsovs og asparges. ( 4 pers.)
- 4 stk laksefileter
- olivenolie
- saft og skal af 1 øko citron
- 1/2 hakket løg
- lidt chiliflager
- salt og friskkværnet peber
Du kan komme det hele i et ildfastfad, som jeg har gjort. Det spare på tiden og opvasken. Ren win win.
Dildsovs:
- 1 skalotteløg
- 1/2 dl tør hvidvin
- saft og skal af 1 øko citron
- 1/2 dl fløde
- 100 g blødt smør
- 1 lille håndfuld dild
- salt og friskkværnet peber
Hak skalotteløget fint, og kom det i en lille kasserolle, sammen med hvidvin, citronsaft og skal. Lad det koge ind til ca 1 spsk. Tag gryden af varmen, og pisk fløden i. Skær smørret i tern og kom det i gryden lidt efter lidt, sørg for at piske godt imens. Sovsen er skal være cremet. Hvis der er behov for det, kan du varme sovsen forsigtig. Smag til sidst efter med dild, salt og peber.
server asparges til, eller en lækker sommersalat.
En nem og lækker sommer/efterårs ret.
Kan du have en rigtig dejlig tirsdag.
KH Pia Engdal