Kylling i flødesovs

Mums denne ret er bare så lækker, her i kulden giver den varmen, og så er den nem at gange op til mange gæster, eller så der er til flere dage 😉

Vi lavede den til vores 40 års fødselsdag i lørdags, og de var meget begejstret for retten. Her undlod jeg stripettien, og de fik marinerede kartofler og grillede grøntsager i fad til.

Kylling i flødesovs med paprika.

Ingredienser til 2 voksne og 3 børn.

  • 20 g smør
  • 3 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g champignoner
  • 1 squash
  • ½ aubergine
  • 2 spsk. Paprika
  • 400-500 g kyllinge fileter
  • 1 pk kalkun bacon
  • 70 g tomatpure
  • ½ l fløde 38%
  • 1 rød peberfrugt
  • Salt og peber
  • 1 Stripetti, også kaldet spaghetti squash. Du kan også bruge blomkålsris

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg.

Steg løg i en stor gryde ved svag varme til de bliver bløde

Skyld champignoner og skær dem i skiver. Steg dem i gryden med løg ved høj varme til al vand er fordampet.

Skyld squash og halver grøntsagen to gange på den lange led. Skær den i tynde skiver og gør det samme med auberginen.

Tilsæt grøntsagerne sammen med paprika og steg grøntsagerne ved høj varme i ca. 4-5mn.

Hæld indholdet i gryden over i en skål og skær kylling og bacon i mundrete stykker.

Steg kødet i gryden med paprika og en smule smør til det er gennemstegt.

Tilsæt tomatpure og fløde og lad det langsomt varme op.

Tilsæt grøntsagerne og smag til med salt og peber.

Lad gerne retten stå og simre så længe det er muligt. Så bliver smagen blot bedre.

Stripetti skrælles, og skæres i kvarte, smøres med olivenolie og flagesalt. Evt chili

Grilles i ovnen på 200 grader i ca 50 min.