Gode morgenrutiner

 

Det er påske, og jeg sad lige under et dejligt varmt tæppe, hørte på regnen på vinduet, læste i en fantastisk god bog, og nød en kop the. Da jeg blev fanget i et, nu skal jeg da også lave noget.. Jeg er vant til at lave en to do liste om morgene, om det jeg forventer at skulle have ud af dagen. Hvorfor spørger du måske om ?? Ja det er min måde at få ordnet nogle af de ting, som kan være meeeeeget kedelige, ja altså for mig.. eksempel male badeværelse, ordne køkkenskabene, altså ting jeg ikke gør hver dag. Nuvel jeg skriver da også ting på jeg gør hver dag, lægger tøj sammen, vasker tøj, etc. Men når det står på min liste, så bliver de også lavet. Fantastisk.

Jeg brugte det også, da jeg skulle igang med at løbe igen. Skrev løb på listen, og så var det bare ud og løbe, ingen kære mor.

Nå men der er ingen liste i dag. Idag er ren afslapning, hygge på sofaen med en bog, film eller bare at døse hen i regnen lyd. Bliver aldrig træt af regnens lyd. Det er så beroligende, og søvndyssende zzzzzzz.

Jeg har nedenunder stillet mine morgenritualer op, tag dem du kan bruge, og skriv eventuelt dine egne til.

Lav en daglig rutine, der gør at du får den bedste start på dagen. Selvom at der er weekend, helligdage eller ferie, er det vigtigt for kroppen at du har nogle sunde rutiner.

  • Stå op på samme tid hver dag, og helst så du har minst 15 min til overs hver dag.
  • Start dagen med at læse eller høre noget, som får dit humør op. Fx meditation
  • Drik et stort glas vand, gerne med et skvæt citron i, hjælper til med at  rense kroppen ud.
  • Lav fx yoga. Jeg laver morgen hilsenen 4 – 5 gange hver morgen. (https://yogaovelser.dk/solhilsen-er-den-ultimative-yogaovelse-sun-salutation/ )
  • Spis et lækker sund morgenmad, så din krop har nogle sunde brændstoffer til resten af dagen. Når du starter dagen sundt, er du mere tilbøjelig til at spise sundt resten af dagen.

    Morgen bowle
  • Lav en liste over hvad du vil bruge din dag på. Ved at du får skrevet din dag ned, får du gjort alle de ting du ønskede at få gjort fra morgen af. Hvis du ikke skriver ned, er vi mennesker tilbøjelige til at slappe af… Det er også godt nogle gange. Men ikke hver dag, så få skrevet ned, og vinget af.
  • Vågn op til et ryddet hjem. Jeg går en tur hver aften, inden sengetid, og rydder op. Så vågner jeg op til et ryddet hjem, og den følelse er whauuu… og gør at du er positiv fra morgene af.
  • Bestem dig for at du får en fantastisk dag. Dit mindset er det der virkelig rykker noget.. Bestem dig for at du ikke vil gå ned i dine tanker, og hvis du gør, så kom hurtigst op igen. Tænk på det der gør dig taknemlig.. din familie, venner, husdyr, bil, løbetur etc, og lov dig selv et åndehul i løbet af dagen, der kun er for dig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *