Glutenfri roulade

Vi var ude ved min mor til mortensaften i går, og dertil lavede jeg denne lækre glutenfri kage.  Som i nu får opskriften på. Jeg har lavet om i opskriften efter en opskrift jeg fandt i Spis bedre. Da vores den mellemste har fået glutenallergi, og jeg selv vil gerne undvære alt for meget sukker, så prøvede jeg at lave om i opskriften, og det blev den ikke dårlig af.

Kagen skal helst laves dagen før, så cremen kan trækkes ind i rouladen.

Creme med chokolade og Bailey.

  • 125 g Chokolade mild 70 %. Eller en mindre procent.
  • 4 dl piskefløde
  • 1 dl bailey (kan undlades. men selv små børn kan godt lide smagen)
  • 2 blade husblas.

Læg husblassen i koldt vand. Hak chokoladen i mindre stykker. Varm fløde og bailey op i en gryde, til det er lige under kogepunktet. Hæld den varme flødeblanding ud over det hakkede chokolade, og rør rundt til chokoladen er helt opløst i fløden. Kom herefter de husblassen i. Dæk skålen med film, og kom mindst 6 timer i køleskab.

Chokoladebunden. Tænd ovnen på 160 grader.

  • 5 æg
  • 100 g sukringold (Meny)
  • 1 spsk vanillapaste (Dr Oetker)
  • 100 g mandel mel. ( Du kan også selv male alm mandler til mel)
  • 25 g rent kakao uden sukker.
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk bagepulver

Pisk æg, sukrin og vanilliepaste sammen i mindst 5 min. Bland mandelmel, kakao, salt og bagepulver sammen. Vend det hele forsigtig sammen med en drejskraber.

Læg bagepapir på en bageplade, og hæld dejen ud på pladen i en stor firkant. Bag i ca 15 min. Lad derefter bunden køle i min 5 minuter. Her kommer der så lidt sukker ind. Drys med lidt sukker på bunden og vendt den derefter rundt på et stykke bagepapir. Så oversiden vender nedad. Træk forsigtig bagepapiret af underbunden.

Tag den kolde baileycreme ud af køleskabet, og pisk den til den er fast. Smør cremen på bunden ( gem lidt til pynt) og rul rouladen sammen, pynt kagen, og kom den igen på køl. Helst til næste dag.

Den tager lidt tid. Men det er hele arbejdet værd.

Ha en dejlig søndag aften.

Knus Pia Engdal

 

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *