Vi var til min fars 70 års fødseldag igår. På Blokhus kulturcenter. Fantastisk sted, hvor man kun kan komme i julestemning. Der var lidt smags forvirring i udstillingen. men hvad gør det, når der er julemusik og masser af lys. Den var en rigtig hyggelig og intim fødselsdag. Lige som min far ønskede den. Børnene så vi kan til maden, da de straks rendte ud i parken igen, og legede.
Vi fik den traditionelle julemad. Så lækkert. Men jeg fik lyst til at lave en derhjemme, knap så fed. Med en lækker salat til istedet for de brunede kartofler, fede sovs etc. og så uden mel, da min den mellemste ikke kan tåle gluten.
Som i kan se på billederne er der masser af lys og julestemning. Der var julenummer hvor hele haven lyser op i bidder i takt til musikken. Så hyggeligt.
Vores frokost hjemme, denne 2 søndag i advent blev til hjemmelavet frikadeller, dertil rødkålssalat. Fiskefileter, og varm leverpostej. Så er der noget for alle 5 😉
Frikadeller uden mel:
Det er en stor portion, så der er til madpakkerne i morgen.
- 500 g hakket kalv/flæsk, kan erstattes med kylling. Men så skal du have flere krydderier i, ellers er smagen fesen.
- 1 finthakkede løg
- 1 æg ( kommer an på str)
- 0,2 dl Pofiber (fåes i Meny)
- Godt med salt og peber
- Smør til stegning
Det hele blandes sammen, og sættes i køleskab min 1 time. Formes og kommes på panden i rigelig smør.
Dertil en lækker sprød kålsalat:
- 0,5 lille rødkålshoved (ca. 4-500 g)
- 1 stor spsk appelsinolivenolie
- saft og skal fra 1 øko-appelsin
- 1 håndfuld frisk persille
- 3 grovreven gulerødder
- 1 lille håndfuld mandler, grofthakket
Det hele snittes fint, og mandlerne kommes ovenpå.
Fiskefileter blev vendt i mandelmel, og stegt i rigelig smør.
Det er faktisk nemt at tænke lidt mere sundt i hverdagen.