citron cheesecake

Jeg har eksperimenteret lidt med en syrlig/sød kage til kaffebordet, og jeg endte op med denne syrlige citron cheesecake.  Når man har et barn med glutenallergi, kan det nogengange være svært at finde en kage, der er sundere, og som smager af kage.

Men syntes faktisk at denne kage gjorde det rigtigt godt.

Citron cheesecake.

 

BilledforhåndsvisningMandelbund:

  • 4 æg
  • 100 g smeltet saltet smør
  • 2 spsk sukringold
  • 1-2 tsk mandelessens
  • 0,5 dl  pisket fløde
  • 1 dl mandelmel ( blend selv mandler til mandelmel)
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 spsk loppefrøskaller
  • 1 stang vanilje
  • 75 g mørk chokolade

Pisk de 4 æg godt sammen med sukringold. Tilsæt mandelessens, fløde og det smeltet smør og pisk igen. Derefter tilsætter du resten på nær chokoladen. Kom bunden i ensmurt springform 22 cm, i forvarmet ovn på 180 grader i ca 20 min. Hold øje med bunden, og når den er lækker gylden, tager du den ud, og kommer hakket mørk chokolade på. Kommer den ind i ovnen igen, så chokoladen smelter. Tag den ud, og smør chokoladen ud over bunden. Kom derefter bunden på køl.

Mens bunden køler helt af, kan du lave cremen til bunden.

Citroncreme:

  • 4 blade husblas
  • 400 g flødeost neutral
  • 4 spsk sukrin melis
  • Saft og skal af 2 citroner
  • 2 1/2 dl pisket fløde

Kom hussblassen i koldt vand.

Pisk fløden godt stiv, og derefter pisker du sukrin, skal af citroner, og flødeost sammen i en anden skål.  Vrid husblassen og smelt den i microovn. Hæld forsigtig citronsaft i, imens du pisker. Kom herefter den afkølede husblas/citronsaft, stille og rolig i flødeosten. Mens du pisker.

Hefter vender du den piskede fløde i flødeosten.

Hent mandelbunden, og kom cremen på. Lad kagen køle af i min 3 timer, og server den på mørk chokolade, mynteblade, eller hvad du tænker kunne være lækkert ovenpå.  En klat fløde eller cremefraiche er nu heller ikke dårligt.

 

Enjoy..

 

 

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *