Chokoladekage

Vi skulle hygge med nogle gode venner, her i weekenden. Værtinden havde spurgt om jeg ikke ville tage en kage med der stod godt til is.

Valget var oplagt med en mørk chokolade kage, som jo går til alt.. og på alle tider af døgnet 🙂

Denne kage er til ca 10 -12 pers, pga den mørke intense smag af chokolade, er der kun brug for et lille stykke.

Ingredienser:

375 gram mørk chokolade min 70 ( jeg brugte 86%, meeen det kan godt blive lidt for mørkt til ikke garvede 86% chokolade spisere)

75 gram smør

5 spsk fløde

4æggehvider

1 knsp salt

4 æggeblommer

100 gram sukrin gold

5 spsk mandelmel

1 tsk kanel

1 tsk bagepulver

Hertil vanillieflødeis

Fremgangsmåde

Tænd oven på 175 grader varmluft. Smør en springform på 24 cm. Det er en god ide at klippe et stykke bagepapir ud til bunden.

Hak300 gram af chokoladen, og put den i en gryde med smør og fløde. Lad det smelte sammen, ved svag varme.

Pisk æggehviderne stive med salt.

Pisk sukrin og æggeblommer sammen.

Hak de sidste 75 gram chokolade, og bland det sammen med mandelmel, kanel og bagepulver.

Bland chokoladecremen med æggeblommerne. Tilsæt mandelmelsblandingen og vend æggehviderne i.

Hæld dejen i springformen, og bag kagen ca i 35 min.

Kagen smagte skønt af chokolade, og sammen med flødeisen, mums.

Vi købte en god, fed vanillieflødeis til.