Boller med æble

Boller med æble

11 stk

  • 3 dl lunken vand
  • 1 dl yoghurt
  • 50 g gær
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk mørk sirup
  • 200 g æble ca ( 2 æbler du river groft med skal)
  • 200 g fuldkornsmel
  • ca 400 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Pynt:

  • Chiafrø
  • Birkes
  • Solsikkekerne
  • Græskarkerner
  • etc, kun fantasien sætter grænser

Hæld vand og yoghurt i en stor skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sirup og reven æble. Rør først fuldkornsmelet i, og derefter hvedemel i dejen, lidt efter lidt. Ælt dejen længe, så bliver den mere “fluffy”. Stil dejen tildækket et lunt sted i ca 30 min. Form skødeløst til 11 boller, og lad dem efterhæve i 30 min mere.

Tænd ovnen på 200 grader.

Pensle overfladen med æg, og drys med chiafrø etc

bag bollerne i ca 20 min, og afkøl på en bagerist.