Appelsin/vanilje olie

Lækker appelsin/vanilje smagsoplevelse

Jeg har ikke kunne finde en olivenolie med appelsin smag, som jeg kunne bruge i stedet for min elskede citronolivenolie. Så jeg har selv lavet en. Okay det var faktisk min mand der gav mig ideen, for han sagde bare, hvorfor laver du ikke det selv. Så det gjorde jeg og den smager himmelsk, hvis jeg selv skal sige det 😉

Jeg brugte:

Il Fornaio ekstra jomfru olivenolie 500 ml ( Det behøver ikke at være den samme, men det skal være en god kvalitet)

3 økologiske appelsiner

2 vanilje stænger

Du kommer olivenolien, appelsin skallen og vaniljestængerne der er flækket og kornene skrabt ud, i gryden.

Olie varmes langsomt op til ca. 70 grader.

Puttes på en kogt flaske.

Kan holde sig i en måned.

Du kan også vælge andre varianter i såsom kanel og anis, smager lidt julede.